Blog o wędzarniach

Sprawdź najnowsze wpisy

Jak zbudować wędzarnie

Coraz większą popularnością cieszą się wyroby wędzarnicze wykonane w domowej wędzarni. Konsumenci są coraz bardziej świadomi tego, co jedzą, dlatego produkty wędzone w supermarketach tracą na ich zainteresowaniu. Wędzenie to także świetny pomysł na kreowanie nowego...

Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta?

W Polsce na święta Wielkanocne lub inne uroczystości popularną potrawą jest szynka wędzona. Wędzono już od XV wieku i praktykuję się to po dziś dzień. Mięso zyskuje wówczas dłuższą przydatność do spożycia , ale także kolor i lepszy smak. Aby przygotować dobrze wędzoną...

Wędzarnie elektryczne – co powinieneś wiedzieć na ich temat?

Przez odczuwalnie niską jakość wędlin w supermarketach coraz więcej osób decyduje się na robienie wędlin oraz nabiału samodzielnie. W ten sposób konsument ma pewność, że produkty wędzenia nie zawierają konserwantów ani żadnych ulepszaczy smakowych, które mogą...

GROS JERZY GROBAREK

ul. Gajowa 16
43-200 Pszczyna
Polska